Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Csipetnyi só
5 dkg cukor
2 nagy, édes alma
Elkészítés:
A tojást kissé felverjük, beleöntjük a szódabikarbónával
kevert lisztet és kisebb darabokban a margarint (vagy vajat). Összegyúrjuk,
majd körülbelül fél órára betesszük a hűtőbe. Utána kinyújtjuk. Ráteszünk egy
26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát és 2 centiméteres ráhagyással,
derelyevágóval körberajzoljuk. A kör alakú tésztát beletesszük a sütőpapírral
bélelt tortaformába és elegyengetjük a széleit. Berakjuk a sütőbe (kb. 180 °C).
Megpucoljuk és feldaraboljuk a két almát. Mikor nagyjából 10 percet elősütöttük
a tésztát, kivesszük a sütőből. Elhelyezzük rajta az almadarabokat és rászórjuk
a cukrot. Ha maradt a tésztából, rácsot készíthetünk belőle a pitére. Majd visszatesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése