2017. november 14., kedd

Egyszerű almáspite (tejmentes)


Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg vaj vagy sütőmargarin
1 tojás
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Csipetnyi só
5 dkg cukor
2 nagy, édes alma

Elkészítés:

A tojást kissé felverjük, beleöntjük a szódabikarbónával kevert lisztet és kisebb darabokban a margarint (vagy vajat). Összegyúrjuk, majd körülbelül fél órára betesszük a hűtőbe. Utána kinyújtjuk. Ráteszünk egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát és 2 centiméteres ráhagyással, derelyevágóval körberajzoljuk. A kör alakú tésztát beletesszük a sütőpapírral bélelt tortaformába és elegyengetjük a széleit. Berakjuk a sütőbe (kb. 180 °C). Megpucoljuk és feldaraboljuk a két almát. Mikor nagyjából 10 percet elősütöttük a tésztát, kivesszük a sütőből. Elhelyezzük rajta az almadarabokat és rászórjuk a cukrot. Ha maradt a tésztából, rácsot készíthetünk belőle a pitére. Majd visszatesszük a sütőbe és aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése