2016. december 5., hétfő

Iskolai adventi vásárra

Kipróbáltuk a szódabikarbóna-keményítő gyurmát. Karácsonyi díszeket készítettünk belőle az iskolai adventi vásárra.
A recept:
1 egység szódabikarbóna
1 egység étkezési keményítő
1,25 egység víz
Össze kell keverni lábosban, és viszonylag kis lángon, állandó keverés mellett főzni. Mikor nehéz kavarni onnantól 5 perc még, míg főzni kell. Gyorsan valami tálba átrakni, és lefedve  megvárni, míg kihűl. Utána nagyjából ugyanúgy kell vele bánni mint egy keksztésztával. Én szilikonlapon szaggattam, hogy sima legyen az alja. Horgolt terítővel készült rájuk a minta. Tálcán legalább egy napig, de inkább tovább, szárítsuk.
Nekem egy egység kb. 0,5 dl volt, ebből a képen látható mennyiség készült.
Az akasztó nagyrészt olyan szalagokból készült, amiket ruhákról vagdostam le (merthogy a pólókat, pulcsikat fiókban tartom, nem kell az akasztó). Érdemes a kisebb szalagokat elrakosgatni, mert ajándékcsomagolásra ugyan nem jók, de akasztónak annál inkább.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése