2013. március 16., szombat

Gyurma házilag


Eredetileg a hosszúhétvégére kirándulás volt betervezve, de az időjárás közbeszólt. Így keresni kellett valami benti elfoglaltságot a gyerekeknek.
Gyurma ügyben már régóta nyúz Anna, így kerestem rá valami egyszerű és olcsó megoldást. Több netes recept közül végül kiválasztottam a legegyszerűbbet. Mivel nagyon várta Anna, hogy kezébe vegye az eredményt, ezért siettem és nem színeztem meg a gyurmát, majd legközelebb. Így is sikert aratott.

A recept:
1 rész kukoricakeményítő
2 rész szódabikarbóna
1 és 1/4 rész víz

Összekeverjük a hozzávalókat egy lábosban, majd addig melegítjük takaréklángon, amíg annyira be nem sűrűsödik, hogy teljesen megáll benne a fakanál. Utána levesszük a tűzről és megvárjuk míg kihűl. Akkor aztán gombóccá lehet gyúrni. Itt lehetne hozzá adni pár csepp ételfestéket, ha színeset szeretnénk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése