2013. február 22., péntek

Ajakír házilag

Hozzávalók egy darabhoz:

1 kiürült ajakír stift
2 g méhviasz
5 g valamilyen növényi zsír vagy növényi vaj (nekem csak pálmazsír volt itthon)
1 g valamilyen növényi olaj (én olívaolajat használtam)

Gőz fölött (mint a csokit) felolvasztottam a méhviaszt és a zsírt, belekevertem az olajat. Utána levettem a gőz fölül az egészet és kavargattam, míg elkezdett sűrűsödni (szilárdulni). Ekkor egy mokkáskanállal belekanalaztam a stiftbe. Pár percig hagytam a pulton hűlni, aztán negyedórára beraktam a hűtőbe.

Szobahőmérsékleten teljesen jó állagú, tökéletes ajakír lett belőle. Semmivel nem rosszabb, mint a bolti, ellenben nem tartalmaz semmi rosszat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése